Šilko nauda veido odai ir plaukams | Kaip prižiūrėti šilko audinius? | MISIJA ODA

Šilko nauda veido odai ir plaukams

Šilkas visuomet simbolizavo prabangą, švelnumą ir komfortą!

Šilkas, kas tai?

Šilkas - vienas labiausiai vertinamų ir unikaliausių gyvūninės kilmės audinių, o jo audiniai dažnai vadinami vienu gražiausiu pluoštu. Natūralus šilkas yra išgaunamas iš šilkverpių drugių lėliukų. Jis plačiai naudojamas  drabužių kūryboje, papuošalams, tačiau dėl teigiamos įtakos odai, plačiai taikomas ir namų apyvokoje, kasdienybėje. Iš šilko siuvamos patalynės, pagalvių užvalkalai, drabužiai ir aksesuarai.

Šilko nauda pasireiškia antialerginėmis ir antibakterinėmis savybėmis, jame nesikaupia dulkių erkutės, kai tuo tarpu medvilnė linkusi sugerti drėgmę ir ji tampa puikia terpe daugintis bakterijoms. Miegant ant šilkinės patalynės, oda mažiau raukšlėjasi ir plaukai išlieka lygesni, nes dėl lygaus šilko paviršiaus sumažėja trintis į pagalvės užvalkalą. Šilko nauda veido odai - jis neištraukia, bet kaip tik išlaiko drėgmę odoje. Naudojant šilkines apsaugines veido kaukes, vietoje įprastų popierinių, galima išvengti masknės. Šilko sudėtyje yra vertingų aminorūgščių, kurios gaivinamai veikia plaukus ir odą. Šilkiniai pagalvių užvalkalai ypač tinka žmonėms, kurie neramiai miega, yra alergiški, o šilko patalynė puikus variantas besiskundžiantiems sąnarių skausmais ir kitais negalavimais.

Šilkas dažniausiai yra atsparus pelėsiams, grybeliui bei dulkių erkutėms. Tinkamai prižiūrima – cheminio valymo būdu ar plaunant rankomis – šilko patalynė gali tarnauti daugelį metų.

Šilko nauda:

• Šilkas pasižymi labai geromis higieninėmis savybėmis, nesielektrina, yra stiprus ir tamprus, atsparus mikroorganizmams.
• Išsiskiria geru higroskopiškumu (puikiai sugeria drėgmę) ir mažu šilumos laidumu. Ne veltui sakoma, kad su šilko rūbais žmogus visada jaučiasi gerai: šiltą dieną jie skleidžia vėsą, kūnas lengvai kvėpuoja, o vėsią dieną – šildo.
• Šilko pluoštas atsparus namų dulkių erkutėms.

Šilkinis pagalvės užvalkalas | Šilko nauda odai, plaukams | Misija oda

Kaip prižiūrėti šilką?

• Šilką reikia skalbti itin atsargiai, šiltame vandenyje, su skalbimo priemonėmis be baliklių.
• Šilkinę patalynę geriausia skalbti ne karštesniame nei 30 C laipsnių temperatūros vandenyje, naudojant specialias skystas priemones švelniems audiniams.
• Skalbiant mašina, rekomenduojamas skalbimo režimas toks pats, kaip ir skirtas vilnai, jei jūsų skalbyklėje nėra specialios programos šilkui skalbti. Taip pat, rekomenduojama skalbti rankomis.
• Džiovinti pavėsyje, lyginti be garo, tik iš blogosios pusės, ir tik visiškai išdžiūvusį gaminį.

Joks audinys neprilygsta šilkui lengvumu, minkštumu ir švelnumu.

 

Misijaoda.lt galite rasti šiuos šilkinius gaminius: pagalvės užvalkalas, naktiniai.

 

DAUGIAU NAUDINGŲ PATARIMŲ IEŠKOKITE MŪSŲ INSTAGRAM PASKYROJE @misijaoda

 

STRAIPSNĮ PARUOŠĖ PROF. KOSMETOLOGĖ JOLANTA VIZGIRDIENĖ @kosmetologe_jolanta

Grįžti į tinklaraštį