Niacinamidas veido odai ir jo nauda | MISIJA ODA

Niacinamidas odai

 Niacinamidas, kas tai?

Niacinamidas - vienas iš aštuonių B grupės vitaminų - B3 formos vitaminas, dar žinomas kaip nikotinamidas arba nikotinamido amidas. Tai vandenyje tirpus junginys, kuris plačiai naudojamas įvairiuose kosmetikos produktuose, pradedant prausikliais, baigiant kremais dėl savo gausybės naudingų savybių odai.

Kuo yra naudingas niacinamidas odai?

Niacinamidas, dar žinomas kaip vitaminas B3, naudojamas įvairioms odos problemoms spręsti. Šis ingredientas yra dažnai naudojamas spuogams gydyti bei ją drėkina, maitina. Dėl savo raminančių savybių ir retų nepageidaujamų reakcijų niacinamidas odai padeda apsaugoti barjerą ir sušvelninti aktyvių priemonių poveikį, todėl dažnai poruojamas su aktyviais ingredientais, tokiais kaip retinolis.

Niacinamidas odai:

  • Mažina porų užsikimšimą ir jų dydį⁣,
  • Padeda kovoti su aknę provokuojančia bakterija⁣,
  • Drėkina odą⁣,
  • Suvienodina odos atspalvį ir tekstūrą⁣,
  • Stiprina odos barjerą⁣,
  • Mažina raukšlių atsiradimo tikimybę⁣.

  • Mažina porų užsikimšimą ir jų dydį
    Priešuždegiminės niacinamido serumo savybės yra nepakeičiamos norint pasiekti sveiką ir nepriekaištingai atrodančią odą. Niacinamidas ne tik padeda mažinti uždegimus, bet ir aktyviai veikia normalizuojant riebalinių liaukų veiklą. Taip pat jis padeda kontroliuoti porų užsikimšimą. Todėl naudojant serumą su niacinamidu oda išlieka ilgiau švari, sumažėja odos blizgesys, kuris vargina mišrios, riebios odos savininkes. Šis ingredientas ne tik suteikia galimybę išlaikyti odą puikios būklės ilgesnį laiką, bet ir aktyviai kovoja su akne, bėrimais bei uždegimais. 
  •  

    Veido serumas su niacinamidu | Fusion Mesotherapy NIACINAMIDE 5.0 | MISIJA ODA


  • Drėkina odą
    Niacinamido naudojimas taip pat stiprina odos lipidinį barjerą, kuris yra kaip neatskiriama odos apsauga nuo išorinio aplinkos poveikio. Šis lipidinis sluoksnis, sudarytas iš vandens ir riebalų, yra itin svarbus, nes jis ne tik saugo odą nuo drėgmės praradimo, bet ir veikia kaip efektyvi siena, neleidžianti teršalams, toksinams ar dirgikliams patekti į odos paviršių. Sustiprintas apsauginis odos barjeras turi itin teigiamą poveikį odos būklei – ji išlieka gerai pridrėkinta, o tai ne tik prisideda prie sveikos odos išvaizdos, bet ir mažina jautrumą išorės įtakai. 

  • Veido serumas su niacinamidu ir hialuronu | Cliniccare pure serum | misija oda

  • Mažina raudonį
    Dėl savo išskirtinių raminamųjų savybių, niacinamidas odai tampa nepakeičiamu apsaugos elementu nuo sudirgimų ir jautrumo. Tyrimų metu pastebėta, jog niacinamidas sugeba raminti uždegimus susijusius su raudoniu. Tai pasireiškia ypač ryškiai esant tokioms odos būklėms, kaip aknė, rožinė (rosacea) ar egzema. Šių problemų atveju niacinamidas kosmetikoje ne tik palengvina jų simptomus, bet ir padeda užkirsti kelią tolesniam uždegimo plitimui. Niacinamidas yra tinkamas net ir jautriai odai, o jo raminamosios savybės, gebėjimas kontroliuoti sudirgimus ir puikus suderinamumas su kitais ingredientais daro jį universalų sprendimą daugeliui odos tipų ir problemų, padeda išsaugoti odos sveikatą ir spindesį.

  • Veido kremas odos raudoniui su niacinamidu | QUASIX Anti Redness cream | Misija oda

  • Kovoja su senėjimo požymiais ir raukšlėmis
    Nepamirškime ir apie niacinamido įspūdingas savybes kovojant su senėjimo požymiais ir raukšlėmis, o tą jis ypatingai gerai daro derinamas kartu su retinoliu. Niacinamido antioksidacinės savybės leidžia neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurie dažnai yra susiję su oksidatyvinėmis žalos formomis odos ląstelėse. Niacinamidas padeda sumažinti oksidacinių pažeidimų poveikį, kurie sukelia raukšles, pigmentacijos pakitimus ir kitus senėjimo požymius. Be to, niacinamidas skatina kolageno ir elastino gamybą, tai būtini baltymai, kurie yra atsakingi už odos elastingumą ir struktūrą. Todėl niacinamidas odai padeda išlaikyti jaunatviškumą ir švytėjimą ilgalaikėje odos priežiūros rutinoje.

  • Veido serumas nuo raukšlių su niacinamidu ir retinoliu | Dermeden Intense Serum | Misija oda

  • Šviesina pigmentines dėmes
  • Niacinamidas - dermatologų patvirtintas ingredientas, turintis įrodytą efektyvumą šviesinant odą, mažinant pigmentines dėmes ir tolyginant nelygų odos atspalvį, tai jis pasiekia slopindamas melanino gamybą. Melaninas yra odos pigmentas, atsakingas už jos spalvą. Perteklinis melanino kaupimasis gali sukelti pigmentines dėmes arba hiperpigmentaciją, tokias kaip saulės dėmės ar pigmentinės šviesos dėmės. Niacinamidas, veikdamas šiuo klausimu, padeda mažinti melanino susidarymą, šviesindamas ir vienodindamas odos atspalvį. Neatsitiktinai daugelyje apsauginių veido kremų nuo saulės galima rasti niacinamidą. Jis ne tik padeda apsaugoti odą nuo žalingo ultravioletinio spinduliavimo, bet ir padeda išlaikyti nuoseklų odos atspalvį bei mažina jau esamas pigmentines dėmes.

     

    Apsauginis veido kremas nuo saulės su niacinamidu | Dermeden 4 in 1 day cream | MISIJA ODA 

    Kaip naudoti niacinamidą odos priežiūros rutinoje?

    Niacinamidas odai pasižymi geriausiu poveikiu, kai jis yra naudojamas ilgesnį laiko tarpą, todėl produktai, tokie kaip serumai ar kremai su niacinamidu yra geriausias pasirinkimas. Šie produktai leidžia niacinamidui ilgiau sąveikauti su oda. Svarbu pabrėžti, kad niacinamidą galima naudoti bet kuriuo dienos metu – tiek ryte, tiek vakare. Tai reiškia, kad jis puikiai tinka įtraukiant jį į kasdienę grožio ir odos priežiūros rutiną, nepriklausomai nuo to, ar tai ryto ar vakaro procedūra. Naudojant niacinamidą reguliariai ir teisingai, galima pasiekti maksimalų jo teigiamą poveikį odai, įskaitant uždegimų mažinimą, riebalinių liaukų reguliavimą, odos raminimą, pigmentacijos problemų sprendimą ir senėjimo požymių mažinimą.

    ⚠️ Būkite kantrios, norint pamatyti niacinamido poveikį gali užtrukti net 2-3 mėn.

     

    Kokiai odai tinka naudoti niacinamidą?

    Tinkamai naudojant niacinamidą odai, jis paprastai nesukelia šalutinių reakcijų, ypač jei yra laikomasi rekomenduojamų koncentracijų ir naudojimo instrukcijų. 

    Tačiau rekomenduojama vengti derinti niacinamidą su vitaminu C. Šie du ingredientai gali sąveikauti ir sumažinti vienas kito efektyvumą, be to, gali sukelti odos paraudimą ir dirginimą. Todėl, jei naudojate produktus su šiais ingredientais, geriausia juos taikyti atskirai, vieną ryte, o kitą vakare. 

    Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad niacinamidas gali padėti sumažinti odos jautrumą patiriamą naudojant produktus su retinoliu. Tai yra naudinga tiems, kurie nori pasinaudoti retinolio teikiamais privalumais, bet turi jautrią odą, kuri sunkiai toleruoja šį aktyvųjį komponentą. 

     

    Taigi niacinamidas yra puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems įvairius odos tipus: sausa, normali, mišri ar riebi oda, ar problemas: aknė, bėrimai, hiperpigmentacija, raudonis. Jo švelnumas ir daugiafunkcionalumas leidžia jį sėkmingai įtraukti į įvairių odos priežiūros rūšių produktus, o tinkamai naudojant, jis padeda pagerinti odos būklę, sumažinti uždegimus, raukšles, pigmentacijos problemas ir kitus odos trūkumus.

    Grįžti į tinklaraštį