Plaukų priežiūra rudenį: patarimai sveikiems ir žvilgantiems plaukams

Plaukų priežiūra rudenį: patarimai sveikiems ir žvilgantiems plaukams

Yra toks posakis, kad vasara – atostogos mums, ruduo – turėtų būti atostogos mūsų PLAUKAMS! Vasara, ypatingas metų laikas, kuomet maksimaliai išnaudojame saulėtai gražias dienas, pramogaujame lauke, mėgaujamės saulės ir vandens voniomis ir, turbūt, retai kada susimąstome, kokius iššūkius šis laikotarpis sukelia mūsų plaukams. Vasaros karštis, gausūs saulės spinduliai - neretai juos nualina ir susilpnina. Tuo tarpu, už lango pasirodęs ruduo yra ypatingai permainingas metų laikas, kai pro debesis pasirodo ir saulė, ir dažnas lietus, taip pat pasitaiko sausesnių, šaltesnių dienų, arba, atvirkščiai, ypač drėgnų. Visi šie pokyčiai daro įtaką plaukams bei jų būklei. Šiuo metų laiku ypač svarbu tampa atsakinga plaukų priežiūra, nes pasikeitusio metų laiko oro pokyčius ir permainas jaučiame ne tik mes, bet ir mūsų plaukai.

Rudenį dažniau galima pastebėti, kad buvę iš pažiūros sveiki plaukai praranda blizgesį, lūžinėja plaukų galiukai, plaukas šiurkštėja ar veliasi, atsiranda ir ypač rudeniui būdingas požymis - plaukų slinkimas. Taigi ruduo - iš tiesų tas laikas, kai plaukų priežiūra tampa ypatingai svarbi ir po gerų vasaros atostogų, laikas suteikti atostogas ir savo plaukams.

Kaip tinkamai prižiūrėti plaukus rudenį?

Teisingos plaukų priežiūros priemonės – raktas į žvilgančius ir sveikus plaukus

Drėkinti, drėkinti ir dar kartą DRĖKINTI!

Užkirsti tam kelią šaltuoju metu laiku ypač svarbios tinkamai parinktos plaukų priežiūros priemonės, o jų priešakyje – drėkinantys šampūnai ir kondicionieriai.

HH Simonsen drėkinantis šampūnas MOISTURE SHAMPOO | Misija oda
HH Simonsen dr%u0117kinantis kondicionierius MOISTURE CONDITIONER | Misija oda

Renkantis priemones plaukų priežiūros ritualams, svarbu atkreipti dėmesį ir į savo plaukų tipą:
- Drėkinimo reikia mažiau, kai plaukai, linkę riebaluotis labiau, jie beveik nesivelia ir atrodo lipnūs.
- Drėkinimo reikia daugiau, kai turite sausus plaukus, jie silpni, trapūs, greitai susivelia. Odos galva riebi, o plaukų galiukai sausi, linkę skilinėti.

Renkantis priemones taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad jų sudėtyje nebūtų sulfatų. Sulfatai neleidžia drėgmei prasiskverbti, sausina plaukus ir galvos odą.

Plaukų priežiūra, užtikrinanti reikiamą drėgmės kiekį, tai ne tik teisingai parinktos plaukų priežiūros priemonės, bet ir teisingi įpročiai. Išlaikyti drėgmės balansą organizme ir prižiūrėti plaukus visada naudingas ir vanduo. Gerti vandenį patariama ne ką mažiau nei šiltuoju sezonu. Norėdami atstatyti gerą plaukų būklę iš vidaus, nepamirškite papildyti savo mitybą vitaminais (A, B, C, E, biotinu, cinku, selenu), naudingais norint atgaivinti pavargusius plaukus, palaikyti gerą jų būklę ir užtikrinti žvilgesį.

Ne tik drėkinti, bet ir LEPINTI

Drėkinantys šampūnai ir kondicionieriai - puiki pradžia link sveikų ir žvilgančių plaukų rudenišku oru. Norint suteikti plaukams dar daugiau rūpesčio, kokybiškas plaukų serumas, plaukų aliejus ar kaukės plaukams - ne ką mažiau svarbios plaukų priežiūros priemonės, ypač rekomenduotinos šaltuoju metų laiku.

Teisingai parinktas plaukų serumas turi galią užkirsti kelią plaukų slinkimui, sulaikyti drėgmę, suteikti plaukams natūralaus švelnumo bei blizgesio. Prisotindama plauką natūraliais aliejais ir ekstraktais, ši plaukų priežiūros priemonė maitina bei suteikia apsaugą nuo karščio. Tinkamai naudojamas plaukų serumas neapsunkina plaukų, jie mažiau veliasi ir lūžinėja. 

Atkuriantis plaukų serumas su opuncijų aliejumi REGENERATING SERUM | CRISTOPHE ROBIN | Misija oda

Plaukų kirpimas = sveiki ir žvilgantys plaukai

Temperatūrų skirtumas patalpoje ir lauke, oro sąlygų: lietaus, vėjo ir rudens saulės derinys - daro neigiamą poveikį mūsų plaukams. Iš pažiūros buvę visiškai sveiki plaukai tampa labiau pažeidžiami ir linkę skilinėti. Ruduo - geriausias metas atnaujinti savo įvaizdį, pakirpkite išsišakojusius galiukus.

Reguliarus plaukų kirpimas, o ypač atsižvelgiant ir į tam palankų metą - raktas ne tik į sveikus, bet ir į grečiau augančius plaukus.

Dažnai merginos gaili savo ilgų plaukų ir nenori pasitrumpinti galiukų, o tai kaip tik padaro daug didesnę žalą sveikam plaukui. Vėliau, kiek paaugęs plaukas, tampa linkęs silpnėti, o plaukų galiukai lūžinėti. Reguliarus plaukų galiukų kirpimas - ritualas, kurį drąsiai galima vadinti dar viena plaukų priežiūros priemone.

Sveiki plaukai - tai ne tik tinkamai parinktos plaukų priežiūros priemonės, bet ir plaukų aksesuarai

Skrybėlė ar madinga kepurė

Plaukų aksesuarai, tokie kaip kepurė ar skrybėlė - tai ne tik stiliaus ar įvaizdžio dalis, bet ir puiki priemonė apsaugoti juos nuo žvarbaus rudens oro, gausių kritulių, vėjo. Tokio aksesuaro pasirinkimas suteiks komforto jums, papildomos apsaugos jūsų plaukams, na ir elegancijos bei stiliaus prieskonio jūsų įvaizdžiui.

Šilkiniai gaminiai

Šilkas – ypatingas medžiagos pluoštas, ne tik suteikiantis elegancijos ir prabangos jausmą mums, bet ir apsaugantis mūsų plaukus. Šilkinės plaukų gumytės ypač naudingos, jei plaukai lūžinėja, yra silpni ar pažeisti. Šilkinis pagalvės užvalkalas - padeda plaukams ir odai atgauti natūralų švytėjimą, plaukai išlieka ilgiau pridrėkinti.

Šilkinės plaukų gumytės | MISIJA ODA

Mylėkime save ir savo plaukus rudenį labiau

- Rudenį nepamirškite laiko skirti ir sau - galvos masažas ne tik puiki priemonė
atsipalaiduoti po dienos darbų, bet ir dar vienas būdas pagerinti plaukų būklę. Galvos masažas gerina kraujotaką, todėl plaukai tampa sveikesni, storesni, greičiau auga.
- Saugokite ir puoselėkite plaukus, stengiantis išvengti karštų plaukų formavimo priemonių, o naudojant tokius formavimo prietaisus, visada naudokite plaukų apsaugą nuo karščio. Plaunant galvą, taip pat rekomenduotina vengti ypač karšto vandens, nes tai taip pat žeidžia ir silpnina plaukus.
- Stenkitės nemiegoti šlapiais plaukais. Toks įprotis skatina plaukų lūžinėjimą ir galiukų išsišakojimą, plaukų slinkimą.

 

Svarbu atsiminti, kad kiekvieno žmogaus plaukų priežiūra ir rekomendacijos jai skiriasi priklausomai nuo plaukų ir sveikatos būklės. Tinkamas produktų pasirinkimas, investavimas į kokybiškas plaukų priežiūros priemones, rūpinimasis plaukais ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus - kelias sveikų ir spindinčių plaukų link.

Grįžti į tinklaraštį