Veido odos priežiūra vasarą

Veido odos priežiūra vasarą

Keičiantis sezonams, skubame slėpti šiltus megztinius ir paltus, taip užleisdami vietą lengvoms suknelėms ir palaidinėms. Tačiau ar pasikeitęs aprangos kodas uždeda varnelę pasiruošimo vasarai sąraše? 


Reiktų nepamiršti, kad kylantys termometrų stulpeliai diktuoja ne tik aprangą, bet ir veido odos priežiūrą. Mūsų oda gyva ir kvėpuojanti, todėl ji reaguoja net į menkiausius aplinkos ir temperatūros pokyčius. Žemiau pasidalinsime 5 lengvais patarimais kaip prižiūrėti veido odą vasarą.

Vasaros odos rutinos draugas nr. 1 – SPF!

Vasara ir saulės vonios - neišskiriamas derinys, tiesa? 

Turbūt apie UV spindulių žalą odai daug pasakoti nereikia – visi žinome, kad buvimas lauke be papildomos apsaugos gali sukelti ankstyvą odos senėjimą ir raukšles. Kremo nuo saulės naudojimas rekomenduojamas ištisus metus, o vasarą tai turėtų tapti nepamainoma priemone, kurią reaplikuoti reiktų kas kelias valandas. Šiltuoju metų laiku, kada saulė intensyviausia, rinkitės aukštesnio lygio SPF ir oda jums padėkos.

Veido odos priežiūra vasarą | Apsauginis veido kremas nuo saulės | Ekseption All Day Shield SPF50

Lengvoms tekstūroms – TAIP! 

Kvėpuojanti ir neapsunkinta oda tokiu šūkiu reikėtų vadovautis planuojant veido odos priežiūrą vasarą. Atsisakyte riebių, sunkiai susigeriančių kremų, kurie karštą vasaros dieną paliks plėvelę ant odos ir neleis jai kvėpuoti. Sakome taip lengvoms priemonėms, kurios puikiai sudrėkins ir nesijaus ant veido.

Drėkinimo funkcija vasarą ne ką mažiau svarbi nei šaltuoju laikotarpiu, todėl tikrai nesuklysite įtraukę ir serumą, padėsiantį odai išlaikyti drėgmę.

Veido odos priežiūra vasarą | Ekseption Hydration Sparkle

Makiažo pagrindai vasarą – mažiau yra daugiau

Jei žiemą stipriau maskavome paraudusį veidą ir saugojome jį nuo šalčio, vasarą reiktų vadovautis priešinga taisykle ir duoti odai kvėpuoti. Jei ieškote tinkamo makiažo pagrindo vasarai, geriau venkite stipriai maskuojančio, o vietoj to rinkitės vandens pagrindo lengvesnes priemones ar mineralines pudras. Taip ne tik atrodysite natūraliai, bet ir išvengsite makiažo subėgimo į raukšleles. 

Atminkite, kad makiažo pagrindas vasarą gali atlikti dvigubą funkciją ne tik maskuoti, bet ir apsaugoti veidą nuo saulės. Makiažo pagrindo apsaugą nuo saulės indikuoja SPF skaičius ant buteliuko. 

Apsauginis veido kremas nuo saulės | Veido odos priežiūra vasarą | Clinicare Dermo Corrective Cream SPF 50

Rūgštinės priemonės – tik vakare

Dažnai veido rutina neapseina be rūgštinių priemonių, skirtų spręsti įvairias odos problemas. Visgi vasarą šios priemonės turėtų keliauti į vakarui skirtų priemonių repertuarą, siekiant išvengti kontakto su UV spinduliais ir galimų odos pažeidimų.

Tiesa, ne visų rūgštinių priemonių reiktų vengti dienos metu. Veiklioji medžiaga niacinamidas (dar žinomas kaip vitaminas B3), nesukels odos jautrumo esant tiesioginiam kontaktui su saulės spinduliais, netgi atvirkščiai padės sustiprinti apsauginį odos barjerą, reguliuos sebumo išsiskyrimą ir vienodins veido odos spalvą.

Veido serumas su niacinamidu ir hialuronu | Clinicare X3M EGF PURE SERUM MOISTURIZER

Reguliarus odos šveitimas – raktas į švytinčią ir lygesnę odą

Kaip jau minėta anksčiau, kremas nuo saulės nepaprastai svarbus veido odos priežiūros vasarą žingsnis. Tačiau kas įvyksta, kai jis susimaišo su prakaitu? Susidaro tobula terpė kimštis poroms ir atsirasti spuogeliams.

Siekiant to išvengti, vasarą rekomenduojama atlikti veido odos šveitimą, padėsiantį išvengti šio nemalonaus proceso. 

Visgi, svarbu atsiminti, kad su veido odos šveitimu reikia elgtis atsargiai nešveisti per dažnai, taip pat vengti procedūros, jei oda yra nudegusi nuo saulės. Atliekant veido šveitimą namuose, rinkitės švelnesnius šveitiklius, kurie nepažeis odos barjero ir nepaliks nemalonaus tempimo jausmo.

Švelnus veido šveitiklis | Dermagenetic Daily Microexfoliant

Jei perskaitę patarimus paklausėte savęs kaip galėtų atrodyti veido odos priežiūros priemonės vasarą, prie kiekvieno patarimo dalinamės vasaros topais, kurie palengvins jūsų pasirinkimą.

Atminkite, kad patarimai nėra taisyklės, todėl kiekvieno žmogaus veido odos priežiūra vasarą skirsis priklausomai nuo amžiaus, odos tipo ir gyvenimo būdo. Tai jau spėjome aptarti praeitame tinklaraščio įraše apie veido odos tipus.

O dabar išsitraukiame ryškų drabužį, akinius nuo saulės ir keliaujame mėgautis vasara kartu su švytinčia ir apsaugota veido oda!

DAUGIAU NAUDINGŲ PATARIMŲ RASITE @misijaoda

Grįžti į tinklaraštį