Veido priežiūros rutina ir kosmetikos priemonių naudojimo eiliškumas

Veido priežiūros rutina ir kosmetikos priemonių naudojimo eiliškumas

Veido priežiūros rutina – tai trumpas ritualas sau ir savo odai, pamažu atrandantis vietą daugumos kasdienybėje. Tiesa, kol veido kremo, prausiklio ar serumo nauda jau puikiai pažįstama, o veido priežiūros priemonės tikslingai išsirinktos mūsų odos tipui, esminiu vis dar lieka paskutinis iššūkis – veido odos rutina bei jos eiga. Kokie produktai patys svarbiausi? Kaip sluoksniuoti skirtingas priemones? Kuo skiriasi veido priežiūra ryte ir vakare? Jūsų dėmesiui – atsakymai, kuriuos sveikos ir jaunatviškos odos kelionėje žinoti būtina.

Veido priežiūros rutina: esminiai žingsniai ryte ir vakare

Viena svarbiausių ir lengviausiai įsimenamų taisyklių, kurios dėka veido priežiūros rutina tampa kur kas paprastesne – tai produktų eiliškumas pagal tekstūrą. Pasirinktos veido priežiūros priemonės viena kitą papildo efektyviausiai, kai yra naudojamos nuo lengviausios iki tirščiausios konsistencijos. Taip produktai į odą įsiskverbia giliau, o, veikdami kartu, teigiamų rezultatų padeda pasiekti dar greičiau.

Žingsnis po žingsnio: kaip prižiūrėti veido odą?

1. Makiažo valiklis (vakare!)

Kol ryto rutinoje šis žingsnis visai nebūtinas, vakare makiažo nuvalymas ir veido priežiūros rutina – tiesiog neatsiejami. Čia ypač svarbus ir tinkamos priemonės pasirinkimas. Lengvesniam makiažui bei dienos eigoje susikaupusiems nešvarumams pašalinti pakaks micelinio vandens ar lengvos konsistencijos valiklio. Tuo tarpu makiažo pagrindą, vandeniui atsparius produktus efektyviai įveiks dvifaziai, aliejiniai makiažo valikliai. Lašelis produkto ant vatos padelio ir švelnūs judesiai, nežalojantys odos paviršiaus – tai tvirtas pagrindas, paruošiantis veidą tolimesniems vakaro ritualams.

2. Veido prausiklis

Net jei makiažu odos nedengiate, šią kruopščiai nuprausti būtina. Tiek per naktį susikaupusį sebumą, tiek ir dieną odos paviršiuje nugulusias dulkeles veiksmingiausiai nuvalys veido prausiklis.

Jei prausiklį pasirinksite atsižvelgus į savo odos tipą bei poreikius, šis produktas ir jo ingredientai veiks ypač tikslingai, o odą kamuojančias problemas (pavyzdžiui, besikemšančias poras, išsausėjimus ar net aknę) išspręs kur kas greičiau. Verta paminėti, kad veido prausikliu turėtų būti praturtinta ne tik dažnai kompleksiška moterų, bet ir minimalistinė vyrų veido odos priežiūra.

Veido priežiūros ryto rutina ir kosmetikos priemonių naudojimo eiliškumas | MISIJA ODA

3. Tonikas

Tai dažnai nepelnytai pamirštamas etapas, be kurio veido odos priežiūra, nors ir įmanoma, tačiau kur kas mažiau veiksminga. Tonikas atkuria odos pH pusiausvyrą, suteikia jai gyvybingumo, sutraukia poras bei pagerina tolimesnį produktų įsisavinimą. Įprastai veido paviršius nuvalomas produktu sudrėkintu vatos padeliu, tačiau veido toniką švelniais tapšnojamaisiais judesiais galima aplikuoti ir pirštais.

4. Veido serumas

Veido serumas – veikliosiomis, Jūsų odos tikslinėms problemoms skirtomis medžiagomis praturtintas produktas. Nors atrodytų, kad serumas – tik papildomas žingsnis, kuriam atrasti laiko verčiausia vakare, išties produkto naudojimą diktuoja jo sudedamosios dalys. Rytinė veido priežiūros rutina ir serumai su vitaminu C, niacinamidu, hialurono rūgštimi ar peptidais – itin rekomenduojamas derinys, nes šios veikliosios medžiagos ne tik pagerina odos tekstūrą bei suteikia jai drėgmės, tačiau taip pat apsaugo nuo neigiamų aplinkos veiksnių. Tuo tarpu retinoidai padidina odos jautrumą saulei, tad serumai su šiais ingredientais – geriausi vakaro rutinos draugai.

5. Paakių kremas

Jautrioje akių srityje nuovargio bei odos senėjimo požymius pastebime kone greičiausiai. Efektyviausias būdas, kaip prižiūrėti veido odą ir šią zoną paversti gaivesne, jaunatviškesne bei sveikesne – nuolatinė veido odos priežiūra, kurioje dėmesio nestinga ir paakiams. Paakių kremas turėtų tapti neatsiejama kasdienybės dalimi tiek ryte, tiek vakare, o ieškantiems veiksmingesnių rezultatų, verta apsvarstyti ir paakių serumo bei kaukės naudojimą.

6. Veido kremas

Vakare tai – priemonė, vainikuojanti iš pirmo žvilgsnio sudėtingą, bet iš tiesų itin malonų odos priežiūros procesą. Ryte veido kremas tampa nors ir ne paskutine, tačiau viena svarbiausių priemonių, užtikrinančių odos gyvybingumą bei elastingumą. 

Maitinamasis ar drėkinamasis kremas – kuris leis pasirūpinti veiksmingesne veido odos rutina? Vieningo atsakymo nėra, tad tinkamą sprendimą indikuos tik Jūsų odos poreikiai. Maitinamieji kremai kiek sunkesni, jie aprūpina svarbiausiomis medžiagomis, skatina odos atsinaujinimą. Drėkinamieji puikiai tinkami, kai odą norisi prisotinti drėgme.

Veido priežiūros vakaro rutina ir kosmetikos priemonių naudojimo eiliškumas | MISIJA ODA7. SPF apsauga nuo saulės (būtina ryte!)

Paskutinis ankstyvos odos priežiūros rutinos žingsnis, be kurio oda būtų ypač paveiki UV spinduliams net ir debesuotomis dienomis. SPF naudojimas – kur kas daugiau nei laikina apsauga nuo saulės: naudojama reguliariai, ši priemonė padeda išvengti ankstyvo odos senėjimo, taip pat ir pigmentinių dėmių. Kaip ir kitų kosmetikos produktų, SPF asortimentas taip pat gana platus, tad galite rinktis tiek iš cheminių, tiek ir iš mineralinių produktų apsaugai nuo saulės. Svarbu paminėti, kad cheminis SPF turėtų būti aplikuojamas dar prieš veido kremą, kad produktas spėtų įsigerti į gilesnius odos sluoksnius. Mineralinis veido kremas suformuoja apsauginį skydą nuo UV spindulių, tad šis produktas turėtų būti naudojamas paskutinis.

Patarimai sklandžiai, harmoningai ir efektyviai odos priežiūrai

Iki smulkmenų suplanuota ir gausybę etapų turinti veido priežiūros rutina – ypač svarbus žingsnis siekiantiems nepriekaištingos odos išvaizdos. Kokios priemonės ir kokie veiksmai padeda mūsų odos problemas spręsti dar tikslingiau, jau susipažinome, o pabaigai – dar keletas vertingų patarimų visuomet efektyviam rūpesčiui savo oda.

Veido priežiūros rutina ir kosmetikos priemonių naudojimo eiliškumas | MISIJA ODA

  • Nepamirškite skirti laiko, kol kiekviena priemonė įsigers į odą – kitą produktą rekomenduojama naudoti praėjus kelioms minutėms nuo ankstesniojo aplikavimo.
  • Eksperimentuodami su naujomis priemonėmis, jas į odos priežiūros rutiną įtraukite pamažu, po vieną. Taip pastebėjus sudirgimą (ar priešingai – ypač veiksmingą rezultatą), lengviau nustatysite, kokio produkto indėlis didžiausias.
  • Odos priežiūra – tai tęstinis procesas, kuriam prisijaukinti prireiks šiek tiek laiko bei eksperimentų. Nepamirškite savo oda rūpintis reguliariai, net jei iškart pokyčių nepastebite.
  • Besikeičiant sezonams, verta atnaujinti ir veido kosmetikos krepšelį. Jei vasaros sezonu odai pakanka lengvos konsistencijos ir gaivių priemonių, užklupus žvarbiam orui poreikiai gali kisti. Stebėkite savo odos pokyčius, kad atitinkamai pakoreguotumėte rutiną.
Grįžti į tinklaraštį